2nd day off - Albany

 2011.06.29. 18:22

Hetfon nehanyunknak szabadnapja volt, igy felkerekedtunk es elmentunk a nehany merfoldnyire fekvo Albanyba korulnezni. Albany egy aranylag kisebb varos, mntegy 800 ezer ember all a vonzaskorzeteben. Ami meglepett kicsit az az, hogy ez New York allam fovarosa. Igazabol a dolog annyibol allt, hogy volt egy eleg nagy ter szokokutakkal, ami korul megtalalhato minden latogatasra erdemes helyszin: a varoshaza (vagyis valami hasonlo, csak egesz New York allamra vonatkozoan), egy 42 emeletes felhokarcolo (illetve nehany ennel alacsonyabb irodahaz) illetve a varos muzeuma.

A varoshazat latogattuk meg eloszor, ingyenes idegenvezetos tura indult 1-1,5 orankent. Erdekes volt, kb a magyar parlamenti latogatashoz hasonlo volt.

A felhokarcolo tetejerol gyonyoru kilatas nyilt, csinaltunk is par jo kepet.

A muzeum elegge vegyes volt: new yorki ostortenettol kezdve a 9/11 es terrorcselekmenyen at a 2011-es Bin Laden meggyilkolasarol szolo Obama beszed  is megtekintheto volt.

A day offon megint kevesen volta a konyhan, ugyhogy uj idobeosztasban dolgozunk a mai naptol fogva: 3 db 8 oras muszak lesz 7, 10 es 13 oras kezdessel. Ebben van 2* fel ora szunet is. En az utolsoban vagyok, ugyhogy este 9 kor vegzek. (Remelhetoleg...)

A bejegyzés trackback címe:

https://majian.blog.hu/api/trackback/id/tr843025223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása